Olaf ChristianiEgebjergvej 240
4500 Nykøbing Sjælland
Tlf.: 60 15 30 87
Email.: olaf.christiani@gmail.com
Instagram: https://www.instagram.com/olaf.christiani_keramik/
Facebook: https://www.facebook.com/OlafChristianiKeramik

Artist statement

Jeg er fanget i et fængsel af ler og glasur. Jeg kan ikke komme ud, for jeg får hele tiden nye ideer til former, funktioner, glasurer og begitninger. Så jeg må heldigvis arbejde videre med vaser, skulpturer og relieffer.
 
For tiden bruger jeg lokalt ler fra Odsherred til begitninger og som ingrediens i glasurer. Det skaber en nærhed til jorden og landskabet her, og det skaber unikke muligheder for et lokalt udtryk.
 
Jeg arbejder primært med pladeteknik i rullede eller skårne plader. Keramikken har interesseret mig og jeg har lavet det on-off i 30 år ved siden af et andet arbejde. Jeg har nu haft eget værksted i snart 5 år.
Jeg prøver hele tiden at finde nye udtryk i former, dekorationer og glasurer og i samspillet herimellem. Her giver pladeteknikken nogle  muligheder i de skulpturelle former. Men der er også begrænsninger i fraværet af de sfæriske former, der kan skabes ved at dreje. Det er bare en udfordring.
 
Jeg tilstræber, at mine værker indeholder en dialog, der udfordrer følelserne og/eller tankerne hos beskueren. Dialogen kan være mellem form, dekoration og/eller glasur i værket. Altså en indre dialog i værket. Eller dialogen kan opstår ved at referere til et begreb eller koncept, som kan vække genklang i beskueren.
 
UDSTILLINGER
 
Kunstforeningen Solvognen, Odsherred kommune; marts – april 2021
Pakhusgalleriet, Kunstdage i Odsherred, maj-juni 2022
Roskilde Åben 2022, Roskllde Kunstforening, nov.- dec 2022
VK 23, Æglageret, januar-februar- 2023
Kunst i December, Pakhusgalleriet, nov-dec 2024
 
Om mig                                              
 
Jeg er Cand. Scient. i Biologi fra Københavns Universitet fra 1985. Jeg har arbejdet mere end 30 år med naturbevaring og -forvaltning i Miljøministeriet og som privat konsulent. Nu er jeg pensioneret.
Jeg flyttede til Odsherred i 2013 og bor sammen med min kone ved vandet i Strandhusene. Jeg er meget glad for Odsherreds landskaber, strandene, fjorden, havet og himlen og det er en daglig inspiration. Jeg flytter aldrig.