Lars Lundberg


Engløbet 7,
4573 Højby
tlf. 61460334
mailadresse: tegnestreg@yahoo.dk
hjemmeside: larslundberg.dk
facebook:      Lars Lundberg
Instagram:    lars.lundberg.malerier.art

Kunstart : Naivistiske malerier og stenskulpturer

Jeg er autodidakt og har malet i ca. 20 år. Jeg benytter spartel og pensel og maler med acryl. 

Min baggrund
Jeg malede mit første maleri i 2002, og efter eksperimenter med forskellige motiver og stilarter, besluttede jeg mig ret hurtigt for, at jeg ville male billeder i den fuldstændig umiddelbare og naivistiske stil, som jeg elskede at tegne som dreng. 
Jeg kan ikke prale med at have gået på alverdens fine kunstskoler eller kurser, men er 100% autodidakt. 

Starten
I forbindelse med det royale bryllup mellem Frederik og Mary malede jeg et naivistisk portræt af de to. Billedet blev afleveret som en gave og kom senere i et kulørt ugeblad.
Som følge heraf blev jeg i 2004 kontaktet og engageret af H.C. Andersen international til at male 3 malerier over eventyrene Den Grimme Ælling, Kejserens Nye Klæder og Den Lille Havfrue. De tre billeder blev herefter benyttet som blikfang på chokoladeæsker, der blev solgt til fordel for Unicef i samarbejde mellem H.C. Andersen international, Magasin og Unicef i anledning af H.C. Andersens 200 års fødselsdag.

Efterfølgende blev 5 af mine billeder udstillet i Japan på 3 store H.C. Andersen udstillinger i henholdsvis Kobe, Osaka og Tokyo.

Endvidere blev jeg engageret af Buy-aid, som brugte 8 af mine billeder til julekort i 2006 og 2007 til fordel for Folkekirkens nødhjælp, ligesom 3 af mine billeder bruges som blikfang på chokoladeæsker, som nu sælges i Danmark og Sverige i samarbejde mellem Buy-aid og Folkekirkens Nødhjælp samt børnecancerfonden i Sverige.
To af mine malerier blev senere solgt som plakater i Tivoli som supplement til alle de gamle årsplakater i det der hed “Det Lille Trykkeri”.

Jeg har udstillet en masse forskellige steder.
Jeg bor til dagligt i Valby, men har sommerhus i Højby