Jette Jul Stenbæk

Tømrerbakken 13, Lumsås, 4500 Nykøbing Sj.
www.jettejul.dk
jette.jul@gmail.com
21 68 92 72
Facebook: Pileflet Jette Jul Stenbæk
Instagram: jette.jul eller Pileflet Jette Jul Stenbæk

Enkle kurve- bløde linjer i naturens materialer.
Når jeg eksperimenterer med teknikker og formgivning tilstræber jeg enkelthed og bløde linjer. Mit øjes optik er indstillet på alle de vidunderlige former, der er i naturen. På stranden og i skoven ligger materialerne frit fremme for at blive brugt eller måske blot betragtet og brugt som inspiration til den næste kurv.
En kurv, der udvider sig nedefra og går sammen til en åbning foroven, er svær at styre under fletningen, men jeg arbejder kun med enkle redskaber; saks, kniv, syl, bankejern og helt uden forme og ”skeletter”.
Min ynglings teknik er kimning, der sjældent bliver brugt da den er tidkrævende, men jeg kan lide den regelmæssige kompakte form den giver. Mine enkelte kurve flettet i kimning ligner ofte keramikkrukker og egner sig til planter i potter eller opbevaring. I alt deres enkelthed er de også gode som skulpturelle kurve uden brugshensyn.