Anker Rasmussen


Markvej 21,
3630 Jægerspris
Tlf: 71 20 12 22
Email: ankerrasmussen@gmail.com
Hjemmeside: www.ankers.com.au/photos

Kunstart: “Skønheden i forfaldet”. Close up fotos monteret på brændt krydsfiner

Tilgang til mit arbejde.
Jeg har levet og arbejdet i Australien fra 2004 og frem til 2021. De store afstande, de øde områder og den fantastiske natur har givet mig fred i sjælen og inspiration til mine billeder.
Overskriften for mit arbejde er ”skønheden i forfaldet”, hvor naturens kræfter: sol, vind, vand og tid fungerer som pensler for min kunst, malet på gamle forladte
biler, oliebeholdere, plakatvægge og andre elementer i vores omgivelser, der er mærket af naturens kræfter.
Målet med mit arbejde er at åbne folks øjne for at opleve vores verden i et anderledes perspektiv. Ved at se den tæt på, ultratæt, kan vi opleve en helt ny verden, nemlig de små ting i den store verden og den store verden i de små ting, en verden, som jeg finder spændende og inspirerende at gå på opdagelse i.

Mine værker
I mine close-ups fotos fokuserer jeg på tekstur, farver og kontraster i rustet metal, krakeleret maling, forvitret glas og plakatsøjler samt de billeder det skaber.
Mine værker skal optræde som en helhed, at lade motiv og montage være del af samme fortælling. Derfor har jeg monteret/overført mine billeder på
brændt krydsfiner, træ, knækket glas, brændt plast, sten og murbrokker, der som motiverne har været udsat for naturens kræfter.