Morten Funder

Hundige Bygade 3, 2670 Greve
2674 0871
fotokunst@MortenFunder.dk
www.MortenFunder.dk

Fotokunst

Gennem min nyskabende fotokunst udvikler jeg et billedunivers af drømme og stemninger baseret på fotos fra naturen, men digitalt bearbejdede og transformerede til særegne fantasifulde verdener.

I mine kompositioner anes detaljer fra mine inspirationskilder i naturen mere eller mindre tydeligt. Ofte kommer mine værker til at minde om genkendelige landskaber, eller de leder til en stemning som måske er oplevet før.
De rører tit ved en ubevidst erindring hos beskueren og kalder på noget, der er dybt forankret i det enkelte menneskes sjæl.

Tom Jørgensen, redaktør af Kunstavisen, skriver bl.a. … Resultatet er usædvanligt smukt. Morten Funders fotografier har noget drømmeagtigt over sig. Som i drømme genkender vi konkrete steder og landskaber,
men det hele er revet ud af konteksten i en magisk verden, hvor alt kan ske. Tid og sted er ikke længere logisk bygget op. Med sin collageteknik arbejder Morten Funder næsten som en maler.
Det naturalistiske billede brydes op til fordel for rene kompositoriske og farvemæssige overvejelser…

Jeg har arbejdet med fotokunsten i en halv snes år, og gennem mit virke har jeg udstillet i over 100 kunstforeninger, gallerier og kunstmesser og andre offentlige udstillingssteder i ind- og udland.

Alle værker er produceret i eksklusive, nummererede serier med sædvanligvis højst 2 eller 4 kopier af hver, og de er alle signerede. Værkerne er printet på fotolærred hos trykkeri og indrammet i svæverammer.