Mette Hansgaard

Galleri H
Rørholmsgade 6, København K
metteskunst@gmail.com
tlf. 42680900 
 

 

Malerier

Naturen som fantasi kan udløse et mægtigt trylleri af farver, der sætter deres aftryk. Inspirationerne opstår mellem skovens træer, hvor livet mærkes som en magisk følelse. Det starter i føddernes bevægelse ude i skovbunden. Så bevæger tankerne sig ud i skoven mellem træer, skygger, åer og vandløb. Tankevandring- erne tager over og fantasien bliver et med skoven. Ideerne toner frem i det indre, imens naturen passerer øjnene, og pludselig har man et fantasifuldt kunstværk. På kunstmessen vil jeg bl.a. vise sin helt nye blå arktiske serie af malerier med tanke på klimaforandringer og natur.

Senest har jeg udsmykket en kantine for DSB i Sydhavnen med et stort farverigt kunstværk. Kunstværket opstod efter, at Mette havde malet ”Mødet med fantasien” for Metroselskabet på ca. 27 x 4 Meter. Det er nemlig igennem fantasifulde landskaber, mystiske fortolkninger af skyggefulde fantasidyr, at man bør opleve den positive energi i Mettes kunst. Jeg har med akvarellen Maskarade, i 2010, været repræsenteret i en amerikansk kunstbog med titlen: International Comtemporary Masters 2010. Bogen repræsenterede kunst fra hele verden. Udsmykning i Skovvejskirken i Ballerup. Jeg udsmykkede Skovvejskirken i Ballerup med en altertavle af genopstandelsen fra 2003 – 2015 ud fra symbolik, som hun i sin tid bl.a. havde lært af kunstneren Erik Lagoni samt sin farfar Pastor Therkel Hansgaard, fra Bjergby, Hjørring. (Altertavlen er taget ned i 2015).

Jeg har tidl. modtaget legater fra Solarfonden, Emma og Frederik Kraghs mindefond, Til projektet om miljø, forskning og teknologi har hun i år 2000 modtaget kunstlegater fra Lund/ Bugge fond, Professor Gottfried og Gerda Eickhoffs fond, Glashandler Johan Franz Ronges fond.