Line Højmann


Galleri Pieceofpaint
Holbæk
www.pieceofpaint.dk
line2kunst@hotmail.com

 +45 4021 6557

 

Autodidakt kunstner
Jeg er KUNSTNER med stort K. Jeg lever og ånder for det kunstneriske udtryk. Om det er maleriet, tegningen eller skriveriet. Det er vigtigt for mig at leve i det skabende rum. Kreativiteten er min gave og samtidig min afhængighed.
Jeg har malet og udstillet siden 2003 – dette er min primære udtryksform.
Jeg gør det desuden i vægillustration, illustrationer til bøger og magasiner, og andre bestillingsarbejder, ligesom jeg arbejder som freelance billedkunstunderviser.
Sideløbende med mit kunstneriske virke, arbejder jeg som hjemmevejleder i Bo og Støtte, Holbæk kommune.
MALERIET
Jeg arbejder både i det abstrakte, grafisk abstrakte og figurative felt. En fællesnævner er paletten. Mine malerier er koloristiske. Jeg arbejder med farvernes indbyrdes samspil og modspil – og væver dem sammen til en smuk fortælling.
Mange malerier malet den senere tid rummer landskabslignende grafiske kompositioner med et strejf af barnagtighed.
De trækker spor med sig fra barndommens verden, er legende i deres form med gigantiske regndråber, øjne, der græder, trekantede bjergtoppe, og skygger, der falder efter tilfældighedens principper. Kompositioner der vækker fantasien og det indre barn.
Ja, Jeg maler udsigten fra mit øjes altan: naturen, det enestående rum, vi alle er omgivet af. Jeg er fascineret af naturens skønhed og kræfter. Det, at vi er omgivet af noget, vi ikke sådan lige har kontrol over. Det, at vi kun kan se så langt øjet rækker.
Maleriet og naturen er som en uudtømmelig kilde med uendelige perspektiver, der kan indfanges hele livet.
Se mere til min kunstverden her: www.pieceofpaint.dk