Annie Lund

annielund@gmail.com

Malerier

Billeder i Billedet

For tiden arbejder jeg på malerier, der omhandler indtryk fra rejser, jeg har foretaget i mit liv. Der er tale om både konkrete rejser, men også rejser forstået som forskellige steder, jeg har boet eller besøgt. Det vil altså sige rejser i mere end en betydning.

I malerierne der handler om, hvor jeg har boet, indgår der altid grundplaner og referencer til netop det sted, der er afbildet. Alle former kan i princippet indgå, men præmissen er, at de både skal være personlige og almene. Andre skal også kunne nikke genkendende til indholdet.
I serien Erindringer forsøger jeg at fremkalde en tid, der har været, og som også gælder i samtiden. Det kan f.eks. være mønstrene i maleriet ”Thorupgaard Alle” eller Mormors fine fad i ”Prinsesse Charlottes Gade”.
Jeg arbejder med akryl på lærred eller papir med forskellige tekniker; geometriske mønstre sat op mod figuration og det skitseagtige mod det detaljerede. Indbefatter motivet  et ”billede” i billedet, er det ofte i en geometrisk ramme som f.eks. i serien ”Mit København”.
Jeg maler diverse elementer ind i billedet et efter et, jeg ”sampler” ud fra kriterier om både form, farve, relevans og autenticitet for at få malerierne til at udtrykke lige netop det, som jeg ønsker.